Топ 5 Android апликации

Веќе подолго време конвертирам еден другар од iOS во Android корисник :) па после мал милион прашања стигнавме до прашањето: Кои апликации најчесто се користат на Android? Му кажав дека веќе спремам таков блог пост па ќе може да ги разгледа сите, а ќе му се најде и на некој друг.

Листата што ќе ја споделам е листа на топ 5 апликации што јас ги користам секојдневно, а има и дополнителна листа со апликации кои не ги користам толку често но сепак вредат да се спомнат.

Топ 5 апликации

 1. CloudMagic - Email App - брза и прегледна емаил апликација
 2. Twitter - официјалната Twitter апликација
 3. Facebook Messenger - Facebook месинџер
 4. Instagram - апликација за фотографирање и споделување на фотографии
 5. Swarm - брат му на Foursquare, апликација за споделување на локација

Апликации кои вредат да се спомнат

 1. VSCO Cam - фотографирање со професионални фото филтери
 2. Viber - бесплатни разговори и пораки, преку интернет
 3. Tvtag - споделување и откривање на филмови, серии и сл.
 4. Tasker - автоматизирање на телефонот по време, ден, локација, настан и сл.
 5. SeriesGuide X - следење и споделување на серии и филмови
 6. Google Keep - запишување белешки и потсетување според време и локација
 7. Dropbox - виртуелен хард диск на интернет
 8. Chrome - прелистување на веб страни
 9. Cal - едноставен и прегледен календар
 10. GO Backup & Restore Pro - зачувување и враќање на апликации и податоци
 11. ES File Explorer - работа со фајлови, фолдери, апликации
 12. Pocket (Read it Later) - зачувување на веб страни за офлајн читање
 13. Pocket - зачувување на лозинки, картички, пасоши и сл.
 14. Nova Launcher Prime - лесно прилагодлива алтернативна мобилна околина
 15. Google Authenticator - генератор на кодови за двојно најавување
 16. Hangouts - Google месинџер
 17. Endomondo Pro - личен мобилен тренер за трчање, одење, возење велосипед и сл.
 18. Aviary Photo Editor - моќен едитор за фотографии со фото филтери
 19. SwiftKey Keyboard - интелигентна тастатура за полесно пишување
 20. UCCW - лесно приспособлив виџет за време, дата, временска состојба и сл.
 21. DashClock Widget - лесно приспособлив виџет за време, дата, нотификации и сл.
 22. EZ Weather - временска состојба, прогноза и предупредувања за дожд, снег и сл.
 23. Zite - прелистувач на вести според интерес

Виџети

 1. DashClock Widget
 2. Google Now
 3. Cal
 4. Keep

Во наредните денови следуваат апликации и од други Android корисници. Доколку имаш интересна листа на апликации која сакаш да ја споделиш, пријави се во коментарите или пингај ме на Twitter: @delicon.

Остави коментар